Πως θα καθαρίσετε αποτελεσματικά τις inox επιφάνειες

Οι inox επιφάνειες είναι πολύ όμορφες στο σπίτι, αλλά είναι οι πιο εύκολες στο να γεμίζουν δαχτυλικά αποτυπώματα ή να έχουν μικρούς λεκέδες από την καθημερινότητα.

Υπάρχει ένας πολύ εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος να καθαρίσετε τα inox αντικείμενα που έχετε στο σπίτι, όπως το νεροχύτη, το ψυγείο, τον κάδου σκουπιδιών…

Θα χρειαστείτε πανιά με μικροϊνες, χλιαρό νερό, λίγο ελαιόλαδο, λίγες σταγόνες από απορρυπαντικό πιάτων και μερικά φύλλα απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σε ένα μπολ φτιάξτε ένα διάλυμα με χλιαρό νερό και ελάχιστες σταγόνες απορρυπαντικού πιάτων. Νοτίστε το πανί και περάστε με αυτό την inox επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε. Στη συνέχεια νοτίστε ένα δεύτερο καθαρό πανί στο χλιαρό νερό και αφαιρέστε το διάλυμα που περάσατε στην inox επιφάνεια.
Για να γυαλίσει η πλέον καθαρή επιφάνεια, βάλτε πολύ λίγες σταγόνες ελαιόλαδου επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και περάστε με αυτό όλο το αντικείμενο. Εάν τυχόν υπάρχει περιττή ποσότητα ελαιόλαδου, χρησιμοποιήστε ένα καθαρό πανάκι μικροινών.

Tip!
Ποτέ μην χρησιμοποιείτε σκληρό σφουγγάρι κουζίνας σε inox επιφάνειες. Εάν υπάρχει επίμονος λεκές, μουλιάστε τον λεκέ με μια πάστα διαλύματος από ζεστό νερό και σόδα και περάστε το λεκέ με μαλακό σφουγγάρι για να αφαιρεθεί εύκολα στη στιγμή.
Κατόπιν ακολουθήστε τη διαδικασία κανονικά όπως αναφέρεται παραπάνω.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search