Καθαρίστε εύκολα το συρτάρι του πλυντηρίου!

Το συρτάρι του πλυντηρίου ανήκει στα αντικείμενα τα οποία καθαρίζουμε λιγότερο μέσα στο σπίτι μας. Είναι όμως ένα από τα σημεία που γεμίζει μούχλα και μετά από κάθε πλύηση υπάρχουν υπολλείματα απορρυπαντικού.

Το συρτάρι πρέπει να το καθαρίζετε συχνά καθώς αυτή η βρωμιά πηγαίνει στον κάδο του πλυντηρίου και επομένως σε όλα τα ρούχα. Ανοίξτε το συρτάρι και δείτε σε τι κατάσταση είναι. Εάν υπάρχει μούχλα και βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, ανακατέψτε σε μια λεκάνη βραστό νερό με ξύδι. Αφαιρέστε το συρτάρι από την ειδική θέση του πλυντηρίου και τοποθετήστε το μέσα στη λεκάνη. Αφήστε το για 15′. Με ένα σφουγγαράκι τρίψτε το εσωτερικό του συρταριού για να το καθαρίσετε εντελώς. Χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα για πιο σχολαστικό καθάρισμα.

Εάν η μούχλα έχει προχωρήσει και έχετε πάρα πολύ καιρό να καθαρίσετε το συρτάρι θα χρειαστείτε χλωρίνη και απορρυπαντικό πλυντηρίου. Αραιώστε την χλωρίνη σε νερό και ανακατέψτε την με το απορρυπαντικό. Απλώστε το μείγμα στο εσωτερικό του συρταριού και αφήστε για λίγο να δράσει. Έπειτα τρίψτε καλά με ένα σφουγγαράκι.

Έξτρα tip: Καλό είναι κάθε 3 μήνες να επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία για να είναι το συρτάρι του απορρυπαντικού πάντα καθαρό.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search