Τα 4 συχνά λάθη που κάνουμε με τα χαλιά στο σπίτι

Ο καιρός που θα στρώσουμε ξανά τα χαλιά στο σπίτι πλησιάζει. Όσοι έχουν νέο σπίτι, ίσως αγοράσουν καινούργια. Όλοι ανεξαρτήτως όμως κάνουμε 4 μεγάλα και βασικά λάθη όταν διαλέγουμε ποιο χαλί θα πάει που!

Το χαλί είναι ένα αντικείμενο που μπορεί να ανανεώσει και να δώσει έξτρα πόντους στυλ στο σπίτι! Μπορεί να κάνει τοο χώρο πιο ζεστό, φιλόξενο, μεγάλο, να του δώσει ακόμη και προσωπικότητα και χαρακτήρα. Αρκεί να γίνει η σωστή επιλογή!

Λάθος Νο1: Μικρό χαλί!
Επιλέγοντας ένα μικρό χαλί, οριοθετεί το χώρο και τον κάνει να φαίνεται μικρότερο. Το χαλί πρέπει να είναι τόσο ώστε να πατάν πάνω σε αυτό, τουλάχιστον τα μπροστά πόδια των επίπλων που τοποθετείτε πάνω του. Αντίστοιχα και στο δωμάτιο της κρεβατοκάμαρας. Το χαλί πρέπει να είναι κολλημένο επάνω στο ποδαρικό ή την πλάγια πλευρά του κρεβατιού.

Λάθος Νο2: Το αφήνετε σαν τελευταία επιλογή!
Πολλοί προτείνουν να αφήνετε την επιλογή των χαλιών για το σπίτι σαν τελευταία. Το χαλί όμως παίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του ύφους του χώρου που διακοσμείτε. Ξεκινήστε με το χαλί! Θα σας γεμίσει σίγουρα ιδέες για το πως μπορείτε να διακοσμήσετε το υπόλοιπο δωμάτιο.

Λάθος Νο3: Αφήνετε μεγάλα κενά μεταξύ των χαλιών
Οι στρώσεις στα χαλιά δεν είναι κάτι που πρέπει να φοβάστε! Το νέο trend είναι στο layering! Στρώστε το ένα χαλί επάνω στο άλλο. Έτσι, καλύπτετε με μικρές φλοκάτες, χαλιά ή κιλίμια γωνίες που δεν έχουν μεγάλο χαλί!

Λάθος Νο4: Επιλέγετε τα μονόχρωμα
Ένα μονόχρωμο χαλί δίνει πολύ ουδέτερο χρώμα και στο σπίτι. Τα χρωματιστά μοτίβα στα χαλιά, γεμίζουν με χρώμα, ενέργεια και ζωντάνια τον κάθε χώρο. Αν είστε φαν του μίνιμαλ σχεδιασμού μπορείτε να επιλέξετε μοτίβα με γεωμετρικά σχέδια ή ψυχρά χρώματα. Μπορείτε για παράδειγμα να πάρετε ένα οικονομικό χαλί με χρωματιστά μοτίβα για το χωλ! Αμέσως ένας άχαρος χώρος στο σπίτι, μπορεί να γίνει ο αγαπημένος σας!

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search