Ελέγξτε εύκολα εάν ξεβάφουν τα νέα σας ρούχα!

Χρωματιστά ρούχα και πλυντήριο. Ένας συνδυασμός που σίγουρα φοβίζει τις νέες νοικοκυρές και αγχώνει τις παλαιότερες! Για να έχετε πάντα τα πιο καθαρά και αστραφτερά ρούχα πρέπει να γνωρίζετε αν τα καινούρια ρούχα ξεβάφουν πριν τα πλύνετε στο χέρι ή στο πλυντήριο.

Καλό είναι , να πλένετε τα χρωματιστά ρούχα ξεχωριστά για να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις. Για να ελέγξετε εάν ξεβάφουν τα ρούχα σας, βρέξτε ένα μικρό σημείο στο εσωτερικό του ρούχου και σιδερώστε με άσπρο πανί.

Αν παρατηρήσετε πως απορρόφησε χρώμα, σημαίνει πως το ρούχο σας ξεβάφει.

Τεστ για διαλύτες όπως λάδι ευκαλύπτου, οινόπνευμα, νέφτι, ασετόν κ.λπ.
Ξεκινήστε βρέχοντας ένα σημείο του ρούχου εσωτερικά με έναν διαλύτη από τους παραπάνω. Πιέστε πάνω στο σημείο που βρέξατε με ένα χαρτομάντιλο ή μια πετσέτα. Αν δείτε πως υπάρχει χρώμα στο χαρτί τότε σημαίνει πως το ρούχο σας ξεβάφει με τον συγκεκριμένο διαλύτη. Αυτό το τρικ μπορείτε να το εφαρμόσετε και σε ρούχα που δεν είναι απαραιτήτως καινούρια.

Tip!
Σε περίπτωση που το ρούχο σας ξέβαψε στο πλυντήριο επειδή δεν κάνατε τη δοκιμή, βάλτε τα βαμμένα ρούχα σας και πάλι στο πλυντήριο, αλλά στη θέση του απορρυπαντικού προσθέστε μαγειρική σόδα. Προσοχή! Μην βάλετε χλωρίνη σε λευκά ρούχα που ξέβαψαν γιατί θα κιτρινίσουν.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search