Σπιτικά tips για πολυάσχολες μαμάδες!

Αν ρωτήσετε μια μαμά τι μπορεί να κάνει μέσα σε 24 ώρες, είναι σίγουρο ότι οι απαντήσεις της, θα σας εκπλήξουν! Εάν λοιπόν είστε και εσείς μανούλα, και ανήκετε στην κατηγορία που στο τέλος της ημέρας έχετε ξεχάσει τι κάνατε το πρωί, εμείς σας έχουμε μερικά tips καθαριότητας που μπορούν να γλυτώσουν πολύ από τον πολύτιμο χρόνο σας!!

Τακτοποιήστε το σπίτι…με χαρτί και μολύβι!
Γράψτε σε ένα χαρτί όλα τα πράγματα που πρέπει να γίνονται καθημερινά. Βλέποντας τη λίστα σας και ακολουθώντας τη καθημερινά κάποια στιγμή αυτή η λίστα θα γίνει η ρουτίνα σας και θα δείτε πως οι δουλειές σας θα γίνονται πολύ πιο γρήγορα από προηγουμένως. Δείτε τι σας συμφέρει να κάνετε αρχικά! Υπάρχουν φορές που θα συμμαζέψετε το ίδιο σημείο περισσότερες από 1 φορές, ειδικά αν έχετε μικρά παιδιά. Βαλ’τε σε μία σειρά τις δουλειές & θα παρατηρήσετε σιγά σιγά πως θα τελειώνετε γρηγορότερα!

Βάλτε στη θέση τους τα πράγματα που πρέπει καθώς καθαρίζετε
Όσο καθαρίζετε το σπίτι, βάλτε στη θέση τους πράγματα που συναντάτε στον δρόμο σας και δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στο σημείο που τα συναντήσατε.

Μοιράστε σε διάφορα δωμάτια τα καθαριστικά σας
Αντί να έχετε όλα τα καθαριστικά μέσα σε ένα δωμάτιο, μοιράστε τα σε περισσότερα ώστε να έχετε πάντα άμεση πρόσβαση σε αυτά. Προτιμήστε ένα καθαριστικό που κάνει για όλες τις δουλειές και αγοράστε 2-3 μπουκάλια. Αφήστε ένα στο μεγάλο ντουλάπι της κουζίνας, 1 στο μπάνιο και 1 σε μία αποθήκη ή κάποιο δωμάτιο που σίγουρα τα παιδιά δεν θα έχουν εύκολη πρόσβαση! Γλυτώσατε ήδη κόπο στις μετακινήσεις σας μες το σπίτι!

Μαρκαδόροι σε ξύλινες επιφάνειες;
Τα παιδιά είχαν περισσότερη φαντασία και το ταλέντο τους εξπλώθηκε και στα έπιπλα; Εύκολο! Βαλ’τε λίγη οδοντόκρεμα στο προβληματικό σημείο και τρίψτε με ένα μαλακό σφουγγάρι!

Ζητήστε την έξυπνη βοήθεια των παιδιών!
Ζητήστε από αυτά να συμμαζέψουν τα παιχνίδια τους σε λιγότερο από μισή ώρα και ως αντάλλαγμα εάν τα καταφέρουν επιτρέψτε τους να δουν την αγαπημένη τους παιδική ταινία στο DVD ή να ασχοληθούν για μισή ώρα με το tablet σας. Έτσι θα έχουν κίνητρο και θα γλυτώσουν – λιγάκι – και από το δικό σας κόπο! Καθώς βλέπουν ήσυχα την ταινία ή ασχολούνται αθόρυβα με το tablet κλέψτε χρόνο και πλύντε τα μιρκοπράγματα στην κουζίνα. Αφήστε τα κατσαρολικά για την ώρα του ύπνου των παιδιών!

Πλύντε τα παιχνίδια στο πλυντήριο πιάτων!
Εάν διαθέτετε πλυντήριο πιάτων φωνάξτε τα παιδιά σας να βάλουν πλυντήριο! Όλα τα πλαστικά παιχνίδια πρέπει να πλένονται καθώς τα παιδιά και ειδικότερα μικρότερης ηλικίας, έχουν το συνήθειο να τα βάζουν στο στόμα τους και αμέσως μετά να τα πετάνε στο πάτωμα! Ζητήστε από εκείνα (εάν είναι σε κατάλληλη ηλικία) να σας βοηθήσουν να τα βάλετε όλα στο πλυντήριο! Θα ενθουσιαστούν με την ιδέα και να είστε σίγουροι πως θα τα φροντίζουν περισσότερο από την επόμενη φορά!

Καν’τε 2 πράγματα ταυτόχρονα!
Πρέπει να βγείτε για εξωτερικές δουλειές και τα παιδιά είναι μικρά; Διαλέξτε τη σωστή ώρα της ημέρας και πάρτε τα μαζί σας! Εάν καθίσουν φρόνιμα, επιβραβεύστε τα με 1 ώρα στην παιδική χαρά ή μια εκπαιδευτική βόλτα!

Το να έχετε το τέλειο σπίτι ενώ είστε εργαζόμενη μητέρα με παιδιά δεν είναι κάτι απαραίτητο. Μην επιτρέπετε στον εαυτό σας να αγχώνεται χωρίς ουσιαστικό λόγο. Έχει τη δική του γλύκα ένα σπίτι να είναι ακατάστατο, εφόσον ζουν παιδιά μέσα σε αυτό! Λίγα παραπάνω κουκλάκια και παιχνίδια στον καναπέ, δεν ενόχλησαν ποτέ κανέναν! Πάρτε το χρόνο σας και κάντε τις πιο δύσκολες δουλειές στους δικούς σας ρυθμούς!

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search