Λεκές από κερί; Έχουμε τη λύση!

Τα κεριά είναι ένα αντικείμενο που οι περισσότεροι έχουν στο σπίτι. Οι λεκέδες όμως από κερί είναι κάτι που συμβαίνει πολύ πιο συχνά απ’ ότι νομίζουμε. Παρακάτω σας δίνουμε τρόπους να αφαιρέσετε τους λεκέδες από κερί:

Ξύλινο Πάτωμα
Αν ρίξατε κερί στο παρκέ η πρώτη σας κίνηση είναι να πάρετε το πιστολάκι με τα μαλλιά και να του ρίξετε αρκετό ζεστό αέρα. Συνεχίστε μέχρι να ξαναζεσταθεί το κερί και ύστερα χρησιμοποιήστε μια πλαστική κάρτα. Αν δεν φύγει ο λεκές, βάλτε λακ και τρίψτε το με ένα στεγνό πανί.

Κερί σε ύφασμα
Το κερί πάνω σε ρούχα είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. Εδώ, υπάρχουν 2 λύσεις.
1. Να βάλετε πάνω και κάτω από το ρούχο λαδόκολλα ή κομμάτι χαρτοσακούλας χωρίς χρώμα και να το σιδερώσετε ελαφρά.
2. Τρίψτε στην αρχή με πάγο και ύστερα αφαιρέστε το σιγά σιγά με ένα μαχαίρι. Πλύντε με ζεστό νερό και εάν παραμείνει λεκές, δοκιμάστε να τρίψετε ελαφρά με λίγο σαπούνι.

Κερί σε καναπέ ή χαλί
Επαναλαμβάνετε το κόλπο με το σίδερο και την χαρτοσακούλα, με το σίδερο ρυθμισμένο σε μέτρια θερμότητα. Αν το μαξιλάρι του καναπέ έχει φερμουάρ βάλτε ένα κομμάτι χαρτί στο κάτω μέρος αν και δύσκολα θα περάσει κερί αν το ύφασμα είναι χοντρό. Αναμίξτε λευκό ξύδι με νερό σε αναλογία 50-50 και ο λεκές θα έχει εξαφανιστεί.

Κερί σε γυαλί ή πλαστικό ή άλλα αντικείμενα
Τοποθετήστε το αντικείμενο στην κατάψυξη για δύο ώρες και θα δείτε ότι το κερί θα φύγει με ένα πολύ μικρό άγγιγμα. Αυτό συμβαίνει γιατί θα δημιουργηθεί ένα μικρό στρώμα πάγου, ανάμεσα στο κερί και στην επιφάνεια.

Πως δεν θα κολλήσει το κερί στην βάση;
Όταν βάζετε ένα κερί σε κηροπήγιο, στο σημείο της βάσης μένει εκτεθειμένο και μπορεί να κολλήσει το κερί. Βάλτε μια σταγόνα λάδι περιμετρικά και το κερί δεν θα κολλήσει ποτέ ξανά στη βάση!

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search