Φτιαξ’ τε το δικό σας οικολογικό και οικονομικό καθαριστικό

Η χρήση οικολογικών απορρυπαντικών και καθαριστικών χωρίς χημικά είναι ένα από τα μεγαλύτερα trend το τελευταίο διάστημα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει υιοθετήσει αυστηρές προδιαγραφές για τη χρήση οικιακών απορρυπαντικών, υποχρεώνοντας τις εταιρείες να εγγυηθούν για την ασφάλεια των προϊόντων πριν βγουν στην αγορά.

Ένα οικολογικό καθαριστικό γενικής χρήσης είναι η βέλτιστη λύση ώστε να είναι απολύτως ασφαλές εάν μένουν στο σπίτι παιδιά, ή έχετε κατοικίδια. Με 3 απλά συστατικά μπορείτε να φτιάξετε ένα σπιτικό καθαριστικό.

Θα χρειαστείτε έναν δοσομετρητή σε ml, 2 κούπες λευκό ξύδι, 2 κούπες νερό, 1 μπουκάλι spray του ενός λίτρου και 10 με 12 σταγόνες αιθέριο έλαιο. (lime, λεβάντα, δυόσμος, τσάι)

Οδηγίες παρασκευής:
Ρίξτε όλα τα υλικά σε ένα shaker και είστε έτοιμοι! Για να καλύψετε τη μυρωδιά του ξυδιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε από 1 μέχρι 3 αιθέρια έλαια. Μπορείτε να επιλέξετε κάποια με αντιβακτηριδιακές ή αντιμυκητιασικές ιδιότητες ώστε να ενισχύσετε το μείγμα.

Smart tip:
Στις μικρές ηλικίες πρέπει να αποφεύγεται ο ευκάλυπτος καθότι είναι ελαφρά τοξικός για τα νήπια. Εάν έχετε μικρά παιδιά προτιμήστε lime, λεβάντα ή τσάι που καίνε τα μικρόβια!

Μην ξεχάσετε να προσθέσετε μια ετικέτα επάνω στο μπουκάλι για να μην υπάρξουν μικρομπερδέματα!

Επειδή η μεγαλύτερη ποσότητα είναι νερό και ξίδι, το καθαριστικό καθίσταται βρώσιμο. Άρα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε:

– Στο εσωτερικό του ψυγείου και της κατάψυξης, όπου εντοπίσετε μούχλα ή όπου ακουμπούσε χαλασμένο τρόφιμο.
– Σε πάγκους από μελαμίνη
– Καθαρίζει λίπη, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πληκτρολόγιο, πλακάκια κουζίνας και αντικείμενα που χρησιμοποιείτε συχνά με τα χέρια (τηλεκοντρόλ κ.α.)
– Στον καθαρισμό του μπάνιου και της τουαλέτας
– Καφετιέρα τύπου Brikka (τα γνωστά κανατάκια του εσπρέσσο).
– Σε μαγειρικά σκεύη, ποτήρια και άλλα.

Οι παρακάτω επιφάνειες είναι καλό να αποφεύγονται:

– Οτιδήποτε έχει λεπτό βερνίκι καθώς μπορεί να αφαιρέσει το φινίρισμα.
– Μάρμαρο ή γρανίτης.
– Αρμόστοκο ή σιλικόνη (μόνο στα πλακάκια).
– Σε οθόνες touch screen.
– Σε χυτό σίδηρο.
– Σε φυτά.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search