Τα πρώτα πράγματα που βλέπουν οι καλεσμένοι στο σπίτι μας!

Πολλές φορές γινόμαστε υπερβολικοί με την καθαριότητα του σπιτιού, ειδικά όταν περιμένουμε κόσμο. Ποια είναι αυτά τα σημεία όμως που παρατηρεί πρώτα ο “καλεσμένος” μας, όταν μπει στο σπίτι μας;

Τη μυρωδιά!
Πριν προλάβει καν να δει το χώρο του σπιτιού (αν δεν τον γνωρίζει ήδη), το πρώτο πράγμα που θα νιώσει είναι η μυρωδιά. Φροντίστε λοιπόν να ανοίγετε συχνά τα παράθυρα ώστε να μη συσσωρεύονται βαριές μυρωδιές στο χώρο (από φαγητό ή κατοικίδια) και στη συνέχεια ανάψτε κεριά. Μια άλλη εναλλακτική για να αρωματίσετε όμορφα το σπίτι σας είναι να αφήσετε να σιγοβράσουν σε μια μικρή κατσαρολίτσα με νερό για λίγη ώρα, φλούδες πορτοκαλιών μαζί με κανέλα. Για να διατηρηθεί η μυρωδιά, φροντίστε να ανάψετε το μάτι μισή ώρα πριν έρθουν οι καλεσμένοι σας.

Το μπαρ!
Εάν έχετε μπαρ στο σπίτι με ποτά θα είναι από τα πρώτα πράγματα που θα παρατηρήσει κάποιος καθώς το πρώτο πράγμα που προσφέρετε σε καλεσμένο, ειδικά τις γιορτές, είναι ένα ποτό. Φροντίστε να έχετε τουλάχιστον τα απαραίτητα, ειδικά σε περίοδο γιορτών!

Τα λουλούδια!
Τα λουλούδια (όχι τα ψεύτικα) φέρνουν θετική ενέργεια στο χώρο, και δημιουργούν θετικά συναισθήματα, ειδικά αν έχουν πολύχρωμα άνθη. Αν το κάθε σπίτι χρειαζόταν ένα μόνο διακοσμητικό, αυτό θα ήταν τα λουλούδια. Εφοδιάστε τα βάζα με λίγα φρέσκα λουλούδια και φυσικά πετάξτε τοιχόν μαραμένα. Οι γλάστρες αποτελούν πάντα μια καλύτερη επιλογή καθώς κοσμούν το χώρο σας για μεγαλύτερο διάστημα.

Την ακαταστασία
Ακόμη και αν δεν έχετε χρόνο να καθαρίσετε φροντίστε να βρείτε λίγο χρόνο να συμμαζέψετε, πριν έρθει ο κόσμος στο σπίτι σας. Δώστε στους καλεσμένους σας την άνεση να καθίσουν όπου επιθυμούν χωρίς να αναγκαστούν να σηκώσουν την κουβερτούλα από τον καναπέ σας, ή να “κάνουν λίγο πιο εκεί” κάτι που τους εμποδίζει για να καθίσουν!

Το μπάνιο
Ένα από τα πιο σημαντικά, ίσως και το πιο σημαντικό δωμάτιο του σπιτιού. Ελέγξτε ότι υπάρχει χαρτί υγείας, καθαρές πετσέτες και ότι το μπάνιο είναι καθαρό. Ένα πολύ πολύ γρήγορο τιπ είναι να καθαρίσετε όσες επιφάνειες χρειάζεται με ένα υγρό μαντηλάκι. Φροντίστε περισσότερο την υγιεινή της τουαλέτας και ψεκάστε με ένα αρωματικό χώρου για να μυρίζει όμορφα. Δείτε εδώ πως με λίγα υλικά μπορείτε να φτιάξετε ένα φυσικό αρωματικό για το μπάνιο σας.

Την είσοδο!
Ειδικά όταν κάποιοι έρχονται σπίτι σας για πρώτη φορά, η είσοδος και το χωλ του σπιτιού σας είναι η πρώτη εικόνα. Βαλ’τε σε τάξη τα παλτό και τις τσάντες σας και ό,τι άλλα πράγματα έχετε εκεί. Το χωλ πρέπει να είναι πάντοτε συμμαζεμένο ακόμη και αν είναι ο πιο πρακτικός χώρος του σπιτού όταν επιστρέφουμε καθημερινά στο σπίτι μας. Δείτε εδώ πως θα αναβαθμίσετε το χωλ του σπιτιού!

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search