Τι θα συμβεί αν αφήσετε άπλυτο το μαξιλάρι σας για 2 χρόνια

Πρόσφατη έρευνα έδειξε πως το 90% των ανθρώπων, πλένουν μόνο τη μαξιλαροθήκη και το κάλυμμα του μαξιλαριού και όχι το ίδιο το μαξιλάρι! Έχετε σκεφτεί πως μπορεί να έχετε το ίδιο μαξιλάρι για περισσότερα από 2 χρόνια και πως θα είναι πλέον η σύστασή του αν δεν το έχετε πλύνει;

Η ίδια έρευνα διαπίστωσε πως ύστερα από 2 χρόνια συνεχόμενης χρήσης χωρίς να έχει πλυθεί, το μαξιλάρι αποτελείται πλέον από νεκρό δέρμα, ακάρεα σκόνης και περιττώματά τους τα οποία είναι υπεύθυνα σε μεγάλο βαθμό για την ποιότητα του ύπνου. Όλα αυτά, έχουν και συνέπεια για την υγεία. Οι αϋπνίες, έχουν ως αποτέλεσμα μεγάλα προβλήματα υγείας, όπως καρδιακές νόσους, διαβήτη τύπου 2 και πολλά άλλα.

Ειδικοί συνιστούν να πλένουμε σωστά και τακτικά τα μαξιλάρια μας για να βελτιωθεί η ποιότητα του ύπνου! Μην ξεχνάτε πως για την ολοκληρωμένη ξεκούραση του σώματος προϋπόθεση είναι ένα συνολικά καθαρό κρεβάτι!

Πως όμως θα πλύνετε σωστά τα μαξιλάρια του κρεβατιού;

Αρχικά διαχωρίστε τα μαξιλάρια σας ανάλογα με το γέμισμά τους. Αν έχετε συνθετικά μαξιλάρια η διαδικασία είναι εύκολη για εσάς αφού μπορείτε να τα βάλετε άφοβα στο πλυντήριο σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην ετικέτα. Αν δεν υπάρχει ενδεικτική θερμοκρασία πλύσης, προτιμήστε το πρόγραμμα για ευαίσθητα ρούχα.

Τοποθετήστε τα ανά 2 σε κάθετη θέση! Φροντίστε να μη τα στριμώξετε καθώς πρέπει να “χτυπιούνται” και να “αναπνέουν” όταν πλένονται και να μην είναι στριμωγμένα μέσα στον κάδο. Προτιμήστε υγρό άοσμο απορρυπαντικό πλυντηρίου για να αποφύγετε τους λεκέδες.

Εάν έχετε πουπουλένια μαξιλάρια, ενδέχεται να σας ταλαιπωρήσουν. Ελέγχετε πάντα τις οδηγίες στις ετικέτες για να είστε σίγουροι αν μπορείτε να τα βάλετε ή όχι στο πλυντήριο. Υπολογίστε τον κίνδυνο πως τα πουπουλένια μαξιλάρια θα “κάτσουν” έπειτα από 3-4 πλύσεις.

Αν έχετε μαξιλάρια από αφρολέξ τότε το πλυντήριο είναι σίγουρα εκτός παιχνιδιού! Συνήθως τα μαξιλάρια αυτά έχουν αφαιρούμενο κάλυμμα. Χτυπήστε τα πολύ καλά και αφήστε τα στον ήλιο για λίγη ώρα.

Όποιο τύπο μαξιλαριού και αν έχετε προσέξτε το στέγνωμα! Απλώστε τα μαξιλάρια και αφήστε τα να στεγνώσουν πολύ πολύ καλά! Είναι πολύ σημαντικό να μην μείνει υγρασία γιατί υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθεί μούχλα στο υγρό σημείο.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search