Το σπίτι της Hilary Clinton στη Νέα Υόρκη

Η Hilary Clinton υπήρξε Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών από το 1993 μέχρι το 2001, υποψήφια Πρόεδρος της Αμερικής το 2008, Γερουσιαστής των Ηνωμένων Πολιτειών για τη Νέα Υόρκη το 2001-2009 και Υπουργός Εξωτερικών από το 2009 μέχρι το 2013. Φέτος η Hilary Clinton έβαλε υποψηφιότητα με το κόμμα των Δημοκρατικών ως Πρέδρος της Αμερικής αλλά δεν τα κατάφερε καθώς έχασε από το βασικό της αντίπαλο, τον επιχειρηματία Donald Trump από το κόμμα των Ρεπουμπλικανών.

Το υπέροχο σπίτι της, βρίσκεται σε μια από τις πιο ακριβές γειτονιές της Νέας Υόρκης. Ανήκει στην οικογένεια Clinton από το 1999 και αποτελεί ένα ήρεμο και χαλαρωτικό περιβάλλον για όλη την οικογένεια. Aρχικά χτίστηκε από τον αρχιτέκτονα Alfred Busselle για δική του χρήση. Το σπίτι αγοράστηκε από τους Clinton πριν από 17 χρόνια στην τιμή των 1.498.000 €. Η αξία του σπιτιού τώρα έχει ανέβει στα 2.204.000 €. Λογικό, αν αναλογιστεί κανείς πόσο δημοφιλής είναι η συγκεκριμένη οικογένεια στην Αμερική.

Το σπίτι διαθέτει τεράστιους χώρους και εκτάσεις (γύρω από αυτό) για να χωράνε με άνεση όλα τα μέλη της οικογένειας Clinton. H Hilary έχει αποκτήσει 2 εγγόνια από την μοναχοκόρη της, Chelsea, και λατρεύει να περνάει τον λίγο ελεύθερο χρόνο που έχει μαζί τους. Πολλές φορές η κόρη της Hilary πηγαίνει με τα παιδάκια της στο σπίτι των γονιών της καθώς το σπίτι διαθέτει πολλά επιπλέον δωμάτια.

Η πανέμορφη μονοκατοικία βρίσκεται μόλις 56 χιλιόμετρα από τη Νέα Υόρκη ώστε να μπορεί η Hilary να βρίσκεται στο κέντρο σε λιγότερο από 1 ώρα. Η τοποθεσία του σπιτιού δεν επιλέχθηκε τυχαία καθώς βρίσκεται αρκετά κοντά στο γραφείο της Hilary στο Brooklyn, στο γραφείο του Bill Clinton στο Financial District, μια περιοχή στο Manhattan και στο διαμέρισμα της Chelsea στο Flariton. Η γειτονιά που βρίσκεται το σπίτι είναι, σύμφωνα με το Forbes, η 317η πιο ακριβή γειτονιά με αξία ενός μέσου σπιτιού το 1 εκατομμύριο ευρώ και εισόδημα τα 94.000 ευρώ (7833 ευρώ μηνιαίο εισόδημα). Η Chappaqua (η πόλη που βρίσκεται το σπίτι των Clinton) έχει μόνο 1436 κατοίκους και ανήκει στη Νέα Υόρκη! Το όνομα της πόλης το σκέφτηκαν οι Ινδιάνοι που πρωτοέζησαν εκεί και αρχικά ονομαζόταν Shepequa που σημαίνει «το μέρος που τίποτα δεν ακούγεται εκτός από το θρόισμα των φύλων λόγω του ανέμου».

Περιμετρικά του σπιτιού υπάρχουν ψηλοί άσπροι φράχτες. Ο κήπος γύρω από το σπίτι του σπιτιού έχει μερικά πολύ όμορφα λουλούδια και φυτά. Όταν ο Bill Clinton ήταν Πρόεδρος της Αμερικής είχε ζητήσει να δημιουργηθεί ένας κήπος λαχανικών στον Λευκό Οίκο, ένα αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό. Ύστερα, όμως, από πολύ επιμονή και της Hilary αλλά και του Bill, δημιουργήθηκε ένας μικρός κήπος λαχανικών στο πάνω μέρος του Λευκού Οίκου, τα λαχανικά του οποίου χρησιμοποιούνταν στη μαγειρική. Άλλωστε ο Bill Clinton είναι γνωστός λάτρης της vegan διατροφής. Πλούσια καταπράσινη βλάστηση καλύπτει περιμετρικά το σπίτι, το οποίο αποτελείται από 5 υπνοδωμάτια, 4 μπάνια και 1 μεγάλη πισίνα.

Το 2012 η Ηilary Clinton συμπεριελήφθη στη λίστα του περιοδικού Time με τα πρόσωπα με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως. Για αυτό τον λόγο αλλά και επειδή ο σύζυγός της υπήρξε Πρόεδρος της Αμερικής και εξαιτίας του γεγονότος πως και η ίδια ήταν υποψήφια Πρόεδρος, το σπίτι φυλάγεται από πολλούς φρουρούς που μένουν μάλιστα μόνιμα μέσα σε ένα από τα κτίρια δίπλα στο σπίτι. Όλοι οι γείτονες του ζευγαριού τονίζουν πως και οι δύο είναι πολύ φιλικοί, πάντα χαμογελαστοί και δεκτικοί στο να βγάζουν φωτογραφίες με κάθε άτομο που τους πλησιάζει. Είναι άλλωστε ένα από τα πιο δημοφιλή ζευγάρια της Αμερικής. Απέναντι από το κυρίως σπίτι υπάρχει μια παλιά σιταποθήκη που ανακαινίσθηκε και πλέον εκεί μένει η ασφάλεια του ζευγαριού. Από το εσωτερικό του σπιτιού δεν έχουν κυκλοφορήσει πολλές φωτογραφίες παρά μόνο κάποια screenshots από το αφιέρωμα που είχε κάνει η Oprah στο συγκεκριμένο σπίτι.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search