Δύσκολοι λεκέδες; Έχουμε τη λύση!

Για να διατηρηθεί ένα νοικοκυριό καθαρό πολλές φορές χρειάζονται tips ώστε να διευκολύνουμε το καθάρισμα στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις με λεκέδες και καταστάσεις που σίγουρα δεν φανταζόμασταν ό,τι θα χρειάζονται επίμονο και ιδιαίτερο καθάρισμα!

Ιδρώτας
Πολλές φορές το καλοκαίρι, ερχόμαστε αντιμέτωποι με ρούχα ή μαξιλαροθήκες με σημάδια ιδρώτα. Για να φύγει εύκολα, σε μία λεκάνη, ανακατέψτε ίσο μέρος νερό και χυμού λεμονιού. Αφήστε το ρούχο για λίγο και τρίψτε το απαλά. Στη συνέχεια ρίξτε το στο πλυντήριο.

Αίμα
Αν ο λεκές από αίμα είναι ακόμη υγρός και φρέσκος πλύντε το γρήγορα με κρύο νερό. Εάν είναι πολύ δύσκολος χρησιμοποιήστε το οξυζενέ. Εάν έχει ήδη ξεραθεί χρησιμοποιήστε μια παλιά οδοντόβουρτσα και τρίψτε καλά. Σε λεκέδες από αίμα, να χρησιμοποιείτε πάντοτε μαλακτικό.

Ούρα από κατοικίδιο
Εάν έχετε κατοικίδιο στο σπίτι, οι πρώτες ημέρες της εκπαίδευσης ίσως σας οδηγήσουν στο να πρέπει να καθαρίζετε λίγο πιο συχνά. Τα ούρα από το κατοικίδιο καθαρίζονται εύκολα, αλλά πάντοτε εξαρτάται από το υλικό που λερώθηκε. Εάν ο λεκές είναι σε πλακάκι, προτιμήστε καθαριστικό με έντονο άρωμα. Σε περίπτωση που πρόκειται για μοκέτα, χρησιμοποιήστε ένα απορρυπαντικό και τρίψτε καλά.

Περίεργη μυρωδιά στα έπιπλα
Ψεκάστε τα έπιπλα με λίγη μαγειρική σόδα που έχετε διαλύσει σε λίγο νερό και αφήστε τα να στεγνώσουν μακριά από τον ήλιο για να μη ξεθωριάσουν. Εάν η μυρωδιά σας φαίνεται πως “κυριαρχεί” σε όλο το χώρο, αφήστε ένα μπολ με ξύδι για ένα βράδυ έξω. Μια έξυπνη λύση αν δεν έχετε αρωματικό χώρου για να ανανεώνει τον αέρα του σπιτιού σας κάθε τόσο, είναι να κρύψετε αρωματικά σαπούνια σε κάποιες γωνίες!

Κακοσμία νεροχύτη
Για να μην αναδύονται μυρωδιές από τα “έγκατα” των σωληνώσεων στο σπίτι σας, ρίξτε μαγειρική σόδα, λευκό ξύδι και χλιαρό νερό στο νεροχύτη και η μυρωδιές θα φύγουν μονομιάς! Επαναλάβετε τη διαδικασία τουλάχιστον 1 φορά στις 2 εβδομάδες.

Κακοσμία παπουτσιών
Όσο περίεργο και αν ακούγεται η κακοσμία των παπουτσιών θα φύγει μόνο εάν τα παγώσουμε. Τοποθετήστε τα σε μία σακούλα και κλείστε τα καλά. Βαλ’τε τα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ημέρες. Το κρύο θα καταστρέψει τα βακτήριαι που προκαλούν την κακοσμία. Στη συνέχεια όταν τα αφαιρέσετε, ψεκάστε τα με ένα spray κατά των βακτηρίων.

Κατσαρίδες
Αναμείξτε σε ίσα μέρη σκόνη κακάο και διατομική γη και σκονίστε ελαφρά τις περιοχές που έχετε δει κατσαρίδες, ή τα σημεία από τα οποία πιστεύετε ότι προέρχονται. Η διατομική γη είναι ασφαλής για τα κατοικίδια ζώα και τους ανθρώπους, αλλά καταστρέφει τις κατσαρίδες.

Κοριοί
Εάν πιστεύετε πως υπάρχουν κοριοί στο σπίτι θα πρέπει να καταψύξετε όλα τα υφάσματα που έχετε στο σπίτι. Ρούχα, σεντόνια, κουβέρτες, καλύμματα. Τα καταψύχετε για 72 τουλάχιστον ώρες ή τα αφήνετε στο στεγνωτήριο για μισή ώρα. Αυτός ο τρόπος σκοτώνει τα αυγά και αποτρέπει την εξάπλωση των κοριών. Απαραίτητα πρέπει να βάζετε συχνά ηλεκτρική σκούπα και να αδειάζετε τη σακούλα της.

Ψείρες
Εάν στο σπίτι υπάρχουν μικρά παιδιά που είναι πιο συχνό φαινόμενο να κολλήσουν ψείρες από το σχολείο δεν αρκεί να λούσετε μόνο το κεφαλάκι του. Πρέπει να ληφθούν μέτρα και στην καθαριότητα του σπιτιού. Απαραίτητο είναι να πλυθούν όλα τα υφάσματα με τα οποία ήρθε σε επαφή και στη συνέχεια να μπουν σε στεγνωτήριο σε υψηλή θερμοκρασία (για να σκοτωθούν τα αυγά). Φροντίστε να πλύνετε και να απολυμάνετε βούρτσες, χτένες και ό,τι υπάρχει στο μπάνιο σας.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search