Εξαφανίστε τις δυσάρεστες οσμές από την κουζίνα

Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με την επίμονη μυρωδιά του φαγητού στον κάδο σκουπιδιών, στο ψυγείο, στην κουζίνα και σε άλλους χώρους από χθεσινό φαγητό, η οποία δεν φεύγει εύκολα, σας έχουμε τη λύση!

Ψυγείο
Εάν το ψυγείο έχει άσχημη μυρωδιά από φαγητό, φροντίστε να πετάτε τα περισσεύματα που έχετε αφήσει για περισσότερες από 2 ημέρες. Να διατηρείτε πάντοτε το ψυγείο σας καθαρό και να σκεπάζετε ό,τι και αν αφήνετε. Ρίξτε λίγες σταγόνες απορρυπαντικό για τα πιάτα σε ένα σφουγγάρι και καθαρίστε όλα τα βρώμικα σημεία.

Ψάρια & Θαλασσινά
Η μυρωδιά που αφήνουν μετά το ψήσιμο, δεν είναι καθόλου ευχάριστη. Ρίξτε μέσα σε μία κατσαρόλα 1 φλ. νερό και 3 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι και αφήστε το να βράσει για 5-10 λεπτά. Το ξύδι χάρη στην όξινη ιδιότητά του, εξουδωτερώνει το αλκαλικό περιβάλλον που δημιουργεί η μυρωδιά των θαλασσινών αφού ψηθούν ή τηγανιστούν.

Πλυντήριο πιάτων
Μετά από κάθε πλύση του πλυνητήριου, καθαρίστε το φίλτρο με μία χαρτοπετσέτα. Βάλτε το πλυντήριο να κάνει ένα σύντομο ξέβγαλμα ώστε να απομακρύνετε ακόμη και τα πιο επίμονα υπολείμματα φαγητού. Το ιδανικότερο είναι να ξεπλένετε με ένα σφουγγάρι τα πιάτα και να αφήνετε πάντοτε την πόρτα του πλυντηρίου λιγάκι ανοιχτή ώστε να μην εσωκλείονται οι μυρωδιές.

Κάδος σκουπιδιών
Αποτελεί το συχνότερο πρόβλημα σε μία κουζίνα καθώς εκεί συσσωρεύονται όλα τα απορρίματα. Προτιμήστε να μην έχετε τα σκουπίδια μέσα στο ντουλάπι της κουζίνας, αλλά να πάρετε έναν κάδο με καπάκι και να τον βάλετε σε μια γωνία της κουζίνας. Έτσι η άσχημη μυρωδιά δεν αναδύεται μέσα στο ντουλάπι, και με το καπάκι, είστε ήσυχοι πως δεν θα επισκεφθεί την κουζίνα κάποιο ανεπιθύμητο μικροσκοπικό ερπετό. Για να παραμένει ο κάδος σας καθαρός, χρησιμοποιήστε ένα υγρό μαντηλάκι για να τον καθαρίσετε καλά. Ψεκάστε την περιοχή με ένα απολυμαντικό σπρέι και αφήστε τον να στεγνώσει καλά. Να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία αυτή 1-2 φορές την εβδομάδα προκειμένου να κρατάτε τη μυρωδιά του φαγητού έξω από τον κάδο.

Νεροχύτης
Ίσως σας έχει τύχει να σας μυρίζει φαγητό στην κουζίνα και όντως να μην έχετε πουθενά κάτι ξεχασμένο! Τα υπολλείματα των τροφών εγκλωβίζονται στους σωλήνες του νεροχύτη σας με αποτέλεσμα η μυρωδιά να συνεχίζει να αναδύεται. Ρίξτε μισό φλυτζάνι μαγειρική σόδα στην επιφάνεια και ξεπλύνετέ την καλά με χλιαρό νερό. Η σόδα λειτουργεί ως φυσικό αποσμητικό που εξουδετερώνει τις δυσάρεστες οσμές.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search