Η καθημερινή κίνηση που σας καταστρέφει το νεροχύτη!

Υπάρχει μια κίνηση στην κουζίνα που κάνουν οι περισσότερες νοικοκυρές και καταστρέφει τον νεροχύτη. Κάθε φορά που τηγανίζετε κάτι σε οποιοδήποτε μαγειρικό σκεύος, συνήθως το κρατάτε και για δεύτερη χρήση ή κάποιες φορές το πετάτε κατευθείαν.

Εάν συνηθίζετε να πετάτε το λάδι στο νεροχύτη θα πρέπει επειγόντως να το σταματήσετε. Σύμφωνα με Εταιρείες Προστασίας Περιβάλλοντος το τηγανισμένο και μαγειρεμένο λάδι κάνει πολύ κακό στο περιβάλλον και στον υδροφόρο ορίζοντα αλλά και στα υδραυλικά του σπιτιού!

Προτιμήστε να μαζεύετε σε ένα δοχείο το λάδι που απέμεινε από τη μαγειρική σας και να σκουπίζετε το σκεύος σας με λίγο χαρτί ώστε να απομακρύνετε τη μεγαλύτερη ποσότητα λαδιού.

Για να καθαρίσετε τους σωλήνες του σπιτιού σας ρίξτε μερικά παγάκια και στη συνέχεια χοντρό αλάτι. Μερικές σταγόνες λεμονιού θα κάνουν την κουζίνα σας να μοσχομυρίσει και θα διώξουν όλες τις δυσάρεστες μυρωδιές.

Extra tip! Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα του εμπορίου που απαιτούν πολύ ζεστό νερό για την απόφραξη των σωληνώσεών σας. Αποφράσουν μόνο το αρχικό μέρος των σωληνών ενώ δημιουργούν εστίες βρωμιάς σε πολύ βαθύτερα και δυσπρόσιτα σημεία. Επιλέγετε πάντα να μην πετάτε αποφάγια φαγητού στους σωλήνες και να τους καθαρίζετε με φυσικούς τρόπους.

Μια επίσης υπέροχη ιδέα για καθαρούς σωλήνες είναι να βάλετε σε μια παγοθήκη φλούδες λεμονιού και να προσθέσετε ξίδι. Βάλτε την παγοθήκη στο ψυγείο και όταν τα παγάκια είναι έτοιμα ρίξτε μερικά στον σωλήνα του νεροχύτη σας. Μέσα σε λίγα λεπτά, και με τη βοήθεια ζεστού νερού από τη βρύση, τα παγάκια θα λιώσουν και οι σωλήνες θα γίνουν ολοκαίνουριοι.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search