Χρώματα για το σπίτι που μας κάνουν χαρούμενους!

Η διάθεσή μας στο σπίτι, επηρεάζεται όχι μόνο από τη διακόσμηση που έχουμε επιλέξει, αλλά και από τα χρώματα που κυριαρχούν. Πολλές φορές επιλέγουμε ένα ανοιχτόχρωμο χρώμα για όλους τους τοίχους του σπιτιού νομίζοντας πως θα μας φτιάχνει τη διάθεση. Ψυχολογικές έρευνες έχουν δείξει πως υπάρχουν συγκεκριμένες αποχρώσεις που επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά τη διάθεσή μας. Ένα χρώμα στον τοίχο μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε μελαγχολία, να μας ανεβάζει, να μας ηρεμίσει ή να μας φορτίσει περισσότερο. Όλα αυτά φυσικά, ανάλογα με το πως έχει επηρεαστεί η διάθεσή μας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Μια πρακτική λύση είναι να αναζητήσει ο καθένας το χρώμα που έχει συνδέσει με χαρούμενες στιγμές. Βλέποντας ένα χρωματολόγιο σκεφτείτε πιο χρώμα έχετε συνδέσει με τη χαρά. Για πολλούς είναι τα έντονα χρώματα ενώ για άλλους οι πιο απαλοί τόνοι είναι αυτοί που τους βοηθούν να γεμίζουν θετικά συναισθήματα.

Πιο συγκεκριμένα:

Για αυτοσυγκέντρωση και ηρεμία – Βιολετί
Το μωβ δημιουργεί περιβάλλον ιδανικό για περισυλλογή και ηρεμία.

Καλή ενέργεια – Πράσινο προς κίτρινο
Είναι αυτό το χρώμα που ούτε πράσινο είναι που ούτε κίτρινο μοιάζει! Σύμφωνα με την ειδικό χρωματολόγο Sue Kim, αυτό το χρώμα μας φέρνει στο μυαλό την άνοιξη και ένα αίσθημα ενθουσιασμού.

Χαρά – Κίτρινο
Το κίτρινο θυμίζει σε όλους τις ακτίνες του ήλιου. Τη ζεστασιά. Είναι φυσική πηγή θετικής ενέργειας και συναισθημάτων. Επειδή όμως το κίτρινο είναι ένα έντονο και πολύ ιδιαίτερο χρώμα, μπορείτε να βάψετε μια κολώνα του σπιτιού σας σε κίτρινο χρώμα, και να προσθέσετε διακοσμητικά κίτρινου χρώματος ώστε να πέφτει το μάτι σας σε ένα πιο ξεκούραστο περιβάλλον.

Ξεκούραση – Μπλε
Το κίτρινο ταιριάζει τέλεια με το μπλε. Το ανοιχτό μπλε προς γαλάζιο είναι το ιδανικό χρώμα για την ξεκούραση στο σπίτι. Βοηθά στον καλό ύπνο και είναι ένα χρώμα ιδανικό για την κρεβατοκάμαρα καθώς μας ηρεμεί, σύμφωνα με την ειδικό.

Αρμονία – Silver Sage
Εάν θα μπορούσαμε να δώσουμε ένα πιο απλό όνομα στο χρώμα, ίσως θα λέγαμε ένα απαλό γκρι που πρασινίζει… Αποπνέει αρμονία και ισορροπία ενώ προσφέρει απλότητα και κομψότητα.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search