Μπλε-λευκό: Το διάσημο ζευγάρι στη διακόσμηση

Το μπλε είναι το χρώμα της ενέργειας. Εμπνέει εμπιστοσύνη, ενισχύει την κοινωνικότητα αλλά είναι συνάμα δυναμωτικό και χαλαρωτικό. Αρέσει σχεδόν σε όλους και ταιριάζει τέλεια σε συνδυασμό με το λευκό.

Τα πιο γνωστά παραδείγματα συνδυασμών λευκού με μπλε είναι οι πορσελάνες Willow και τα Γαλλικά μοτίβα Toile de Jouy. Με το μπλε χρώμα μπορείτε να διαμορφώσετε μια γωνία του σπιτιού από casual σε μια πολυτελή γωνία καθώς οι αποχρώσεις του μπλε έχουν την ιδιότητα να ενισχύουν τις θετικές τους ιδιότητες.

Αρχικά ο συνδυασμός του μπλε είχε γίνει διάσημος από τα σχέδια στα σερβίτσια και στα υφάσματα που χρησιμοποιούσαν. Παραδόσεις διαφόρων πολιτισμών είχαν χρησιμοποιήσει αυτό το συνδυασμό επάνω σε κεραμικά, υφάσματα και πορσελάνες. Στη σημερινή εποχή τα χρώματα επικρατούν επάνω στα υφάσματα αλλά και στην Ελληνική αρχιτεκτονική. Το σήμα κατατεθέν των Κυκλάδων και του ελληνικού καλοκαιριού είναι το μπλε με το λευκό κατακτώντας όλα τα πεδία σχεδιασμού, από τη μόδα μέχρι το Design.

Μην φοβηθείτε να συνδυάσετε διαφορετικά μοτίβα μεταξύ τους. Ρίγες, καρό, φλοράλ μπορούν να ισορροπήσουν διαφορετικές κουλτούρες. Από όλα τα παραπάνω στοιχεία αποδεικνύεται πως η αρμονική συνύπαρξη του μπλε με το λευκό μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική. Χρησιμοποιήστε 2 διαφορετικούς τόνους του μπλε και λευκό και δημιουργήστε μια πολύ όμορφη και καθόλου υπερβολική τριχρωμία για να διακοσμήσετε το σαλόνι, το παιδικό δωμάτιο ή την κουζίνα του σπιτιού σας.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search