5 πράγματα που δεν πρέπει να λείπουν απ’ το σπίτι

Ακόμη και σε πολύ μεγάλα και λαμπερά σπίτια υπάρχουν “γωνίες” που φαίνονται άδειες και αφιλόξενες. Ίσως να νιώθετε και εσείς ότι το περιβάλλον του σπιτιού σας να είναι αποστειρωμένο παρά τις προσπάθειες που κάνετε, για να φαίνεται πιο “ζεστό”.

1. Περισσότερο χρώμα
Η μονοχρωμία, δίνει ξεχωριστό στυλ σε κάθε χώρο αλλά πολλές φορές δίνει και την αίσθηση αυστηρότητας. Οι λευκοί χώροι για παράεδιγμα φαίνονται πολύ ψυχρότεροι. Εάν ο χώρος σας έχει ένα κυρίαρχο χρώμα, προσπαθήστε να σπάσετε τη σοβαρότητά του, χρησιμοποιώντας διασκοσμητικά αντικείμενα σε ζωηρά και ζεστά χρώματα. Προσθέστε ένα ριχτάρι ή ένα βάζο σε έντονο χρώμα.

2.Λουλούδια και φυτά
Τα φυτά χαρίζουν χρώμα και ζωντάνια σε κάθε χώρο αλλά τον κάνουν πιο ζεστό και οικείο. Χρησιμοποιήστε φυτά τα οποία αντέχουν στο χρόνο και δε χρειάζεται να τα αλλάζετε συχνά. Ένα γιούκα, ένας φίκος, θα σας βοηθήσουν να δώσετε ύψος στο δωμάτιο ή να ενισχύσετε την αίσθηση χαλαρότητας και ζεστασιάς.

3. Μαύρα αντικείμενα
Αν ο χώρος σας σάς φαίνεται άδειος και κενός, τότε δεν έχετε παρά να ψηφίσετε… μαύρο. Κι αυτό γιατί το πλέον κλασικό χρώμα «ξεγελάει» το μάτι καθώς ταιριάζει με όλα τα χρώματα και λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στα διακοσμητικά αξεσουάρ, τους τοίχους και τα έπιπλα σας. Δοκιμάστε να δώσετε διακοσμητική συνοχή στο χώρο σας τοποθετώντας σε αυτόν μαύρα έπιπλα ή/και αντικείμενα ή βάφοντας έναν τοίχο με μαύρη μπογιά ή μπογιά μαυροπίνακα.

4. Διακοσμητικά αξεσουάρ
Τα ψάθινα καλάθια, τα βαμβακερά ριχτάρια και τα χαλιά προσδίδουν οπτικό ενδιαφέρον σε κάθε χώρο αφού του χαρίζουν ξεχωριστό χαρακτήρα, ύφος και αίσθηση όγκου.

5. Βιβλία
Από το πλαϊνό βοηθητικό τραπεζάκι και τον πάγκο της κουζίνας μέχρι τη βιβλιοθήκη του καθιστικού και το κομοδίνο, τα βιβλία χαρίζουν αίσθηση πολυτέλειας, ζεστασιάς και χαλαρότητας. Στο πλαίσιο της διακοσμητικής, άλλωστε, μπορείτε να κρίνετε ένα βιβλίο αποκλειστικά και μόνο από το εξώφυλλό του. Ακόμα κι αν δεν είστε βιβλιοφάγος, τολμήστε να χρησιμοποιήσετε τα βιβλία ως διακοσμητικά αξεσουάρ για να γεμίσετε το χώρο σας.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search